Lejeloven er trådt ind i den digitale tidsalder

Lejekontrakter indgået efter d. 1. januar 2018 har været underlagt de digitale regler, men ved årsskiftet blev alle lejeaftaler underlagt den digitale udvikling af lejeloven og almenlejeloven.

72 % lejere ser frem til digitaliseringen

De fleste lejere ønsker digitalisering på grund af samfundets udvikling – og de mener, at lejeloven er forældet på dette punkt. Det er der i hvert fald noget der tyder på, efter vi foretog vores undersøgelse om digitaliseringen af lejeforhold i november. I hvert fald ville 72 % af 502 deltagere ønske, at deres lejeforhold foregik mere digitalt. Allerede dengang var den digitale kommunikation vedtaget, og nu er den trådt i kraft ved alle lejeaftaler. 

Ind- og fraflytningsrapporten bliver digital

Den digitale kommunikation betyder, at udlejere og lejere nu kan kommunikere med hinanden via digitale medier. Det kan eksempelvis være E-mail og E-boks. Man har mulighed for at kommunikere om de  fleste forhold vedrørende ens lejemål, herunder huslejestigninger, forbrugsregnskab og rapporter. Det er nemlig sådan, at også ind- og fraflytningsrapport nu kan modtages digitalt ved et syn. I vores undersøgelse var der 88 % af lejerne, der havde dette ønske. Det er et punkt, som både lejere og udlejere ser meget frem til.

Læs et dybdegående indlæg om lovændringen og hvordan det hænger sammen på https://digura.dk/lejelovens-nye-regler-om-digital-kommunikation/

Kategorier