Korrekturlæsning

Det er godt at sætte tid af til at få en dygtig korrekturlæser til at læse korrektur på din opgave. Der er faktisk rigtig mange undervisere landet over, der vil slå fast, at korrekturlæsning er vigtigt. Det er typisk her, man får luget helt og aldeles ud i de fejl og mangler, der måtte opstå i en opgave. Det er sådan fat, at man som studerende undertiden ender med at stirre sig blind på sin opgave, og det er utrolig svært at glide fri af.

Det er dette, der ligger til grund for korrekturlæsning.

Hos Studiekorrektur og Erhvervskorrektur er det muligt at bestille dansk og engelsk korrekturlæsning. Korrekturlæsningen er online, og det foregår i al sin enkelthed sådan, at man som studerende indsender sin opgave til korrektur via e-mail, og korrekturlæseren tager derfra fat og retter opgaven igennem sprogligt set.

Det forlyder, at Studiekorrektur står for rettelsen af mange specialer, bachelorprojekter og SRP-opgaver. Det er således korrekturlæsning af afhandlinger og mindre opgaver såsom årsprojekter og afleveringer. Faktisk er der også mange ph.d.-studerende, der retter henvendelse med henblik på korrekturlæsning af en ph.d.-afhandling.

Flere og flere studerende benytter sig af tilbuddet om korrekturlæsning, og her er Studiekorrektur et meget godt udgangspunkt.

Erhvervskorrektur er også et glimrende punkt, når det eksempelvis kommer til korrektur på rapporter, en bog, annoncer, hjemmesider og andet.

Korrekturlæserne er her professionelle. De har flere års erfaring med korrekturlæsning af opgaver og tekster. Alle korrekturlæsere har en sproglig uddannelse med i bagagen, og så har de flere års erfaring med korrekturlæsning af opgaver og tekster. Korrekturlæserne giver altid en sproglige feedback på opgaven, således at man som opgaveskriver i den anden ende står godt efterfølgende.

Det er nemlig sikkert, at censor skal mere end skele til opgavens sproglige afsæt. Det står flere steder i bekendtgørelsen, at det sproglige skal bedømmes. Det er derfor ikke lige meget, hvordan man som studerende skriver sin opgave. Man skal for alt i verden have sikret sig, at der ikke er disse irriterende stave- og tastefejl, og der må helst heller ikke være kringlede sætninger. Det er her, korrekturlæseren for alvor sætter ind og retter til. Kringlede sætninger bliver skrevet om, så de er knivskarpe, og censor skærer sig ganske enkelt på formuleringerne. En anden del af det at skrive en god opgave er, at man er god til at formidle et fagligt svært stof på en fornuftig måde. Censor skal meget gerne kunne sætte sig til rette og undgå at bruge unødigt mange kræfter på at sætte sig ind i måden, du skriver på. Der skal med andre ord helst ikke være forstyrrende elementer i opgaven. Derfor er det vigtigt at tænke over at skrive kort og direkte, for de korte sætninger rammer nogle gange meget bedre end de lange. Det er ikke altid denne akademiske måde at skrive på, der fænger. Man skal i al fald have meget godt styr på sproget, hvis man skal kunne holde kadencen akademisk set.

Hvis der er nogle steder, korrekturlæseren er i tvivl, vil der blive spurgt nærmere ind til det. Det finder typisk sted i form af en kommentar i Word-dokumentet.

En god karakter tilvejebringes gerne af en solid opgave, både fagligt og sprogligt. Det er et gammelt fokuspunkt, at det er godt at sætte tid af til korrekturlæsning, og mange gør det endda også, men det er ikke alle, der har en dygtig korrekturlæser i omgangskredsen. Derfor er det glædeligt med muligheden for online-korrektur. Det er ovenikøbet billig korrekturlæsning, der er tale om, så alle studerende kan være med. Det er tilladt at få en professionel korrekturlæser til at læse korrektur på dit speciale, din bacheloropgave, din SRP-opgave eller din ph.d.-afhandling.

Kategorier