Mange anvender ikke deres argan olie optimalt

Selvom olien kaldes Marokkos guld, og den bliver rost over alt, så er det ikke alle, som anvender olien optimalt, og dermed går de glip af mange af oliens gode egenskaber. For selv argan olien har begrænsninger, og effekten af olien begrænses ligeledes, hvis den ikke anvendes eller doseres korrekt.

Sådan anvender du argan olie

Hos Cosmos Co indså vi relativt hurtigt, at mange ikke fik det optimale ud af deres dyre gyldne dråber. Faktisk er der rigtig mange, som direkte går glip af effekt, fordi de doserer helt forkert. På vores side er der guides, som nøje beskriver mængden af olie, som der skal anvendes til en pleje. Men selvom det står meget tydeligt, hvor meget der skal bruges, så brugte alt for mange af vores kunder både 2-3-4 ja op til 10 gange den mængde, som der står i hver guide. Og olien bliver hverken 2-3-4-10 gange så god, blot fordi mængden pr pleje og behandling øges.

Derfor fik vi lavet en håndfuld demo videoer, som viser, hvor meget olie, der skal bruges, samt hvordan det anvendes optimalt. Du kan se dem her. Efter vi introducerede videoerne har mange oplevet, at olien virker bedre, fordi de er begyndt at benytte den korrekte mængde. Hvis du f.eks skal smøre olien i ansigtet, og du bruger meget mere, end der står i guiden eller der fortælles i videoen, så vil huden ikke kunne absorberer alt det overskydende olie. Det betyder at olien ligger som et lag på huden, og det kan føles en smule fedtet. Den overskydende olie trænger langsomt ind i huden, efterhånden som huden kan absorbere den. Men det går meget langsommere, end ved den korrekte dosering, hvor olien er trængt ind i huden på få minutter.

Det samme gælder ved hårpleje, hvor en forkert dosering blot betyder, at olien sider i håret, eller ligger i hårbunden. Det giver et klistret følelse, som ingen ønsker, og det kan medfører, at mange dropper at bruge olien, selvom den kunne gøre en masse godt for deres hår.

Arganolie er meget drøj i brug, og der skal kun bruges meget lidt pr pleje eller behandling. Oftest er få dråber mere end rigeligt. Et god tommelfinger regel er, at det er bedre at brug lidt flere gange om dagen, end det er at drukne huden, håret, neglene eller kroppen en gang om dagen. Effekten af det første er meget større, fordi huden absorberer olien, og du vil heller ikke spilde en masse olie på ingenting.

Kategorier